Projecten

Mira.... woorden kunnen haar verdriet en pijn niet omschrijven

Een schrijnend verhaal uit de bergen vlakbij het stadje Bajram Curri. Een uitgebreid verslag van haar verhaal kunt u hier lezen. We willen haar helpen aan een nieuwe woning en daarbij hebben we u nodig! Leest u haar verhaal rustig en overweeg een gift om Mira te helpen. Namens Mira heel hartelijk dank!

Een huis voor Mira
Totaal nodig: € 38.500,00
Restant: € 9.470,00
Behaald 75%

Ouderenproject Dignity

We helpen met dit project met name de ouderen uit Kosovo en Noord-Albanie. Een goed pensioen systeem is er niet, de uitkering is veel te laag en onmogelijk om van rond te komen. Vaak springen kinderen bij om hun ouders te helpen. Voor ouderen die geen kinderen en andere familie hebben is er geen vangnet! Deze kwetsbare groep vangen we op met ouderenproject Dignity. We willen deze ouderen hun waardigheid teruggeven door hen te voorzien van de noodzakelijke basisbehoeften. De hulp verschilt per oudere en kan gaan om voedsel, een kachel, een bezoekje, een goed matras of medicijnen.

Ouderenproject Dignity
Totaal nodig: € 5.000,00
Restant: € 3.983,00
Behaald 20%

Gaarkeukens

We hebben als stichting twee gaarkeukens zowel in Kosovo (Gjakova) als in Noord-Albanië (Bajram Curri). Deze Gaar- of soepkeukens verdelen 4 keer per week een warme maaltijd aan de allerarmsten. Kosovo behoort naast Moldavie tot de armste landen van europa. Deze voorziening is nodig omdat deze kwetsbare groep anders geen of een langere tijd geen warm eten kunnen krijgen. Dit project zorgt ook voor de nodige sociale contacten tussen de mensen, ze kunnen hun maaltijd opeten in een warm lokaal en kunnen vaak nog wat extra eten meekrijgen voor de volgende dag.

Doneren gaarkeukens Kosovo en Albanië
Totaal nodig: € 10.000,00
Restant: € 7.000,00
Behaald 30%

Voedselpakketten

Naast brandhout brengt de stichting ook maandelijks voedsel rond aan ca. 160 gezinnen, weduwen en wezen. Deze voedselpakketten bestaan uit meel, olie, groente, kleren en andere produkten. Deze groep arme mensen zijn helemaal aangewezen op de stichting, de overheid zelf heeft geen voorzieningen om deze kwetsbare groep te helpen.

Voedselpakketten voor hulpbehoevenden
Totaal nodig: € 4.000,00
Restant: € 3.630,00
Behaald 9%

Brandhout

Elk jaar is weer een enorme vraag naar brandhout voor de winter. De winters in Kosovo en noord albanie zijn vaak koud, min 20 graden celcius is niet ongewoon. Door de hoge werkeloosheid en slechte overheidsvoorzienieningen is er vaak geen geld voor brandhout. We proberen als stichting zoveel mogelijk kwetsbare gezinnen te helpen om warm de winter door te komen. Een gezin verbruikt per maand ongeveer een kuub hout (afhankelijk van hoe koud het is). De kosten zijn gemiddeld rond de 50,- euro per kubieke meter hout. Met een bijdrage van 50 euro kan 1 arme familie een maand lang in de warmte zitten en voedsel bereiden. Per winter is er ongeveer 5 m3 brandhout nodig.

Doneren brandhout
Totaal nodig: € 3.500,00
Restant: € 3.380,00
Behaald 3%

Engels onderwijsprogramma 

Project doel: gratis lessen Engels geven aan wezen, arme, kwetsbare kinderen die mogelijkheden en vaardigheden hebben om te leren, maar niet de middelen hebben. Dit lesprogramma wordt gegeven in de stad Gjakova (Kosovo) De ongeveer 23 jongeren leren om Engels te spreken en te schrijven om in de toekomst betere kansen op werk te hebben, omdat Engels als basisprioriteit vereist is om elke soort baan te krijgen, met in begrip van werk in privéklinieken en particuliere bedrijven. Met uw donatie kunnen we les materiaal aanschaffen, de onderwijzer betalen en het les lokaalje verwarmen e.d.

Engels onderwijsprogramma
Totaal nodig: € 3.000,00
Restant: € 1.900,00
Behaald 36%

Sponsortocht Alex Janssen

Op 28 en 29 september loopt Alex de "Tocht om de Noord" Help hem mee om geld in te zamelen voor weduwe Mira uit Noord-Albanie. Mira heeft geen kachel en brandhout en de winter is onderweg. Wil je Alex sponsoren klik dan op de doneerknop. Namens Alex en Mira bedankt! 

Sponsortocht Alex Janssen
Totaal nodig: € 1.000,00
Restant: € 455,00
Behaald 54%