Projecten

 

klik hier voor project overzicht

Ouderenproject Dignity

Kosovo en Albanië staan respectievelijk nummer 3 en 4 in de ranglijst van armste landen in Europa. Dat onderstreept wat wij met eigen ogen zien namelijk de armoede onder met name de ouderen. Met ouderenproject Dignity willen we ouderen hun waardigheid teruggeven door hen te voorzien van de noodzakelijke basisbehoeften. De zorg voor deze ouderen bestaat uit: 

  • Voedselvoorziening. 
  • Brandhout: 
  • Medische hulp: 
  • Kleding: 
  • Bezoeken: 

Ouderenproject Dignity
Totaal nodig: € 5.000,00
Restant: € 3.983,00
Behaald 20%

Gaarkeukens

We hebben als stichting twee gaarkeukens zowel in Kosovo (Gjakova) als in Noord-Albanië (Bajram Curri). Deze Gaar- of soepkeukens verdelen 4 keer per week een warme maaltijd aan de allerarmsten. Kosovo behoort naast Moldavie tot de armste landen van europa. Deze voorziening is nodig omdat deze kwetsbare groep anders geen of een langere tijd geen warm eten kunnen krijgen. Dit project zorgt ook voor de nodige sociale contacten tussen de mensen, ze kunnen hun maaltijd opeten in een warm lokaal en kunnen vaak nog wat extra eten meekrijgen voor de volgende dag.

Doneren gaarkeukens Kosovo en Albanië
Totaal nodig: € 10.000,00
Restant: € 6.930,00
Behaald 30%

Voedselpakketten

Naast brandhout brengt de stichting ook maandelijks voedsel rond aan ca. 160 gezinnen, weduwen en wezen. Deze voedselpakketten bestaan uit meel, olie, groente, kleren en andere produkten. Deze groep arme mensen zijn helemaal aangewezen op de stichting, de overheid zelf heeft geen voorzieningen om deze kwetsbare groep te helpen.

Voedselpakketten voor hulpbehoevenden
Totaal nodig: € 4.000,00
Restant: € 3.630,00
Behaald 9%

Brandhout

Elk jaar is weer een enorme vraag naar brandhout voor de winter. De winters in Kosovo en noord albanie zijn vaak koud, min 20 graden celcius is niet ongewoon. Door de hoge werkeloosheid en slechte overheidsvoorzienieningen is er vaak geen geld voor brandhout. We proberen als stichting zoveel mogelijk kwetsbare gezinnen te helpen om warm de winter door te komen. Een gezin verbruikt per maand ongeveer een kuub hout (afhankelijk van hoe koud het is). De kosten zijn gemiddeld rond de 60,- euro per kubieke meter hout. Met een bijdrage van 60 euro kan 1 arme familie een maand lang in de warmte zitten en voedsel bereiden. 

Doneren brandhout
Totaal nodig: € 3.500,00
Restant: € 3.380,00
Behaald 3%

Engels onderwijsprogramma 

Project doel: gratis lessen Engels geven aan wezen, arme, kwetsbare kinderen die mogelijkheden en vaardigheden hebben om te leren, maar niet de middelen hebben. Dit lesprogramma wordt gegeven in de stad Gjakova (Kosovo) De ongeveer 23 jongeren leren om Engels te spreken en te schrijven om in de toekomst betere kansen op werk te hebben, omdat Engels als basisprioriteit vereist is om elke soort baan te krijgen, met in begrip van werk in privéklinieken en particuliere bedrijven. Met uw donatie kunnen we les materiaal aanschaffen, de onderwijzer betalen en het les lokaalje verwarmen e.d.

Engels onderwijsprogramma
Totaal nodig: € 3.000,00
Restant: € 1.880,00
Behaald 37%

Operatie Mirushe Krasniqi

Opnieuw hebben we een schrijnende situatie die we onder uw aandacht willen brengen. Bij Mirushe Krasniqi is 8 maanden geleden nierkanker geconstateerd. Om verdere uitbreiding van de kanker te voorkomen zal ze zo spoedig mogelijk geholpen moeten worden. Echter is het in Kosovo niet mogelijk om haar te helpen en zal ze daarvoor naar Macedonië moeten. Mirushe en haar man worden al vele jaren door ons geholpen met voedsel en kleding e.d. daar ze zelf geen mogelijkheden hebben om enig inkomen bij elkaar te verdienen. Hun familie is ook niet in staat om zo'n groot bedrag bij elkaar te krijgen. Het is van groot belang dat deze vrouw zo spoedig mogelijk geholpen kan worden. 

Mirushe Krasniqi
Totaal nodig: € 6.400,00
Restant: € 6.400,00
Behaald 0%