Projecten

 

klik hier voor project overzicht

Ouderenproject Dignity

Kosovo en Albanië staan respectievelijk nummer 3 en 4 in de ranglijst van armste landen in Europa. Dat onderstreept wat wij met eigen ogen zien namelijk de armoede onder met name de ouderen. Met ouderenproject Dignity willen we ouderen hun waardigheid teruggeven door hen te voorzien van de noodzakelijke basisbehoeften. De zorg voor deze ouderen bestaat uit: 

  • Voedselvoorziening. 
  • Brandhout: 
  • Medische hulp: 
  • Kleding: 
  • Bezoeken: 

Ouderenproject Dignity
Totaal nodig: € 7.000,00
Restant: € 5.083,00
Behaald 27%

Gaarkeukens

We hebben als stichting twee gaarkeukens zowel in Kosovo (Gjakova) als in Noord-Albanië (Bajram Curri). Deze Gaar- of soepkeukens verdelen 4 keer per week een warme maaltijd aan de allerarmsten. Kosovo behoort naast Moldavie tot de armste landen van europa. Deze voorziening is nodig omdat deze kwetsbare groep anders geen of een langere tijd geen warm eten kunnen krijgen. Dit project zorgt ook voor de nodige sociale contacten tussen de mensen, ze kunnen hun maaltijd opeten in een warm lokaal en kunnen vaak nog wat extra eten meekrijgen voor de volgende dag.

Doneren gaarkeukens Kosovo en Albanië
Totaal nodig: € 10.000,00
Restant: € 4.680,00
Behaald 53%

Voedselpakketten

Naast brandhout brengt de stichting ook maandelijks voedsel rond aan ca. 160 gezinnen, weduwen en wezen. Deze voedselpakketten bestaan uit meel, olie, groente, kleren en andere produkten. Deze groep arme mensen zijn helemaal aangewezen op de stichting, de overheid zelf heeft geen voorzieningen om deze kwetsbare groep te helpen.

Voedselpakketten voor hulpbehoevenden
Totaal nodig: € 4.000,00
Restant: € 1.930,00
Behaald 51%

Brandhout

Elk jaar is weer een enorme vraag naar brandhout voor de winter. De winters in Kosovo en noord albanie zijn vaak koud, min 20 graden celcius is niet ongewoon. Door de hoge werkeloosheid en slechte overheidsvoorzienieningen is er vaak geen geld voor brandhout. We proberen als stichting zoveel mogelijk kwetsbare gezinnen te helpen om warm de winter door te komen. Een gezin verbruikt per maand ongeveer een kuub hout (afhankelijk van hoe koud het is). De kosten zijn gemiddeld rond de 60,- euro per kubieke meter hout. Met een bijdrage van 60 euro kan 1 arme familie een maand lang in de warmte zitten en voedsel bereiden. 

Doneren brandhout
Totaal nodig: € 3.500,00
Restant: € 1.655,00
Behaald 52%

Armoede door Corona-virus

Impact van Corona in Kosovo & Albanië is desastreus. Winkelschappen zijn leeg en er is geen tot weinig bevoorrading. Er is bij de bakkers geen voorraad tarwe en meel om brood te bakken. Hoe langer deze crisis duurt hoe nijpender het wordt. Helaas is er geen sociaal vangnet en zullen de meest kwetsbare mensen hier zwaar onder lijden. Help mee om de armoede onder ouderen, weduwen en gezinnen te bestrijden.

Armoede door Corona-virus
Totaal nodig: € 12.000,00
Restant: € 5.130,00
Behaald 57%