Projecten

Gaarkeukens

We hebben als stichting twee gaarkeukens zowel in Kosovo (Gjakova) als in Noord-Albanië (Bajram Curri). Deze Gaar- of soepkeukens verdelen 4 keer per week een warme maaltijd aan de allerarmsten. Kosovo behoort naast Moldavie tot de armste landen van europa. Deze voorziening is nodig omdat deze kwetsbare groep anders geen of een langere tijd geen warm eten kunnen krijgen. Dit project zorgt ook voor de nodige sociale contacten tussen de mensen, ze kunnen hun maaltijd opeten in een warm lokaal en kunnen vaak nog wat extra eten meekrijgen voor de volgende dag.

Doneren gaarkeukens Kosovo en Albanië

Taallessen Engels

Ongeveer 20 arme jongeren leren goed Engels voor een betere toekomst. Helpt u mee? Project doel: gratis lessen Engels geven aan arme jongeren die mogelijkheden en vaardigheden hebben om te leren, maar niet de middelen hebben. Dit lesprogramma wordt gegeven in de stad Gjakova (Kosovo) De ongeveer 20 jongeren leren om Engels te spreken en te schrijven om in de toekomst betere kansen op werk te hebben. Met uw donatie kunnen we les materiaal aanschaffen, de onderwijzer betalen en het les lokaalje verwarmen e.d.

Engels onderwijsprogramma

Ouderenproject Dignity

Kosovo en Albanië staan respectievelijk nummer 3 en 4 in de ranglijst van armste landen in Europa. Dat onderstreept wat wij met eigen ogen zien namelijk de armoede onder met name de ouderen. Met ouderenproject Dignity willen we ouderen hun waardigheid teruggeven door hen te voorzien van de noodzakelijke basisbehoeften. De zorg voor deze ouderen bestaat uit: 

  • Voedselvoorziening. 
  • Brandhout: 
  • Medische hulp: 
  • Kleding: 
  • Bezoeken: 

Ouderenproject Dignity

Voedselpakketten actie

Doneer een voedselpakket ter waarde van 25 € (8 pakketten zijn voldoende voor een groot gezin de komende 4 wintermaanden) Door COVID-19 is er extra eenzaamheid en armoede bij de kwetsbare groepen in Kosovo en Noord-Albanië. Vooral in de wintermaanden zijn alleenstaande ouderen en arme gezinnen veelal op zichzelf aangewezen.Een voedselpakket en bijbehorend bezoek hebben dan een hartverwarmende impact op de mensen daar. Help mee om het verschil te maken deze winter!

Doneer online een voedselpakket!
Totaal nodig: € 10.000,00
Restant: € 10.000,00
Behaald 0%