Projecten

klik hier voor project overzicht

Ouderenproject Dignity

Kosovo en Albanië staan respectievelijk nummer 3 en 4 in de ranglijst van armste landen in Europa. Dat onderstreept wat wij met eigen ogen zien namelijk de armoede onder met name de ouderen. Met ouderenproject Dignity willen we ouderen hun waardigheid teruggeven door hen te voorzien van de noodzakelijke basisbehoeften. De zorg voor deze ouderen bestaat uit: 

  • Voedselvoorziening. 
  • Brandhout: 
  • Medische hulp: 
  • Kleding: 
  • Bezoeken: 

Ouderenproject Dignity

Gaarkeukens

We hebben als stichting twee gaarkeukens zowel in Kosovo (Gjakova) als in Noord-Albanië (Bajram Curri). Deze Gaar- of soepkeukens verdelen 4 keer per week een warme maaltijd aan de allerarmsten. Kosovo behoort naast Moldavie tot de armste landen van europa. Deze voorziening is nodig omdat deze kwetsbare groep anders geen of een langere tijd geen warm eten kunnen krijgen. Dit project zorgt ook voor de nodige sociale contacten tussen de mensen, ze kunnen hun maaltijd opeten in een warm lokaal en kunnen vaak nog wat extra eten meekrijgen voor de volgende dag.

Doneren gaarkeukens Kosovo en Albanië

Doneer online een voedselpakket

Stichting de Brug brengt maandelijks voedsel rond aan gezinnen, weduwen en wezen in Kosovo en Noord-Albanië. Door de COVID-19 situatie zijn er vanuit Nederland geen voedseltransporten mogelijk naar de allerarmsten. Hierdoor is er komende wintermaanden een voedseltekort voor 160 arme gezinnen, weduwen en wezen. 

Help deze mensen de winter door en doneer online een of meerdere voedselpakketen ter waarde van 25 euro per stuk

Doneer online een voedselpakket!

Brandhout

Elk jaar is weer een enorme vraag naar brandhout voor de winter. De winters in Kosovo en noord albanie zijn vaak koud, min 20 graden celcius is niet ongewoon. Door de hoge werkeloosheid en slechte overheidsvoorzienieningen is er vaak geen geld voor brandhout. We proberen als stichting zoveel mogelijk kwetsbare gezinnen te helpen om warm de winter door te komen. Een gezin verbruikt per maand ongeveer een kuub hout (afhankelijk van hoe koud het is). De kosten zijn gemiddeld rond de 60,- euro per kubieke meter hout. Met een bijdrage van 60 euro kan 1 arme familie een maand lang in de warmte zitten en voedsel bereiden. 

Doneren brandhout

Taallessen Engels

Ongeveer 20 arme jongeren leren goed Engels voor een betere toekomst. Helpt u mee? Project doel: gratis lessen Engels geven aan arme jongeren die mogelijkheden en vaardigheden hebben om te leren, maar niet de middelen hebben. Dit lesprogramma wordt gegeven in de stad Gjakova (Kosovo) De ongeveer 20 jongeren leren om Engels te spreken en te schrijven om in de toekomst betere kansen op werk te hebben. Met uw donatie kunnen we les materiaal aanschaffen, de onderwijzer betalen en het les lokaalje verwarmen e.d.

Engels onderwijsprogramma