Home Page Onze projecten

Sponsor een student in Kosovo


Investeren in het jongste land van Europa; Kosovo. Hoe kun je dat beter doen dan door te investeren in de jongeren zelf? Stichting de Brug gelooft hierin! Wij bieden arme gezinnen de mogelijkheid om voor het eerst in generaties iemand een studie te laten doen. Dit kan de spiraal van armoede doorbreken en voor de studenten gaat een nieuwe wereld open.

 
Elk jaar ondersteunen wij ongeveer tien studenten met het betalen van hun studie. Dit gaat om gemiddeld 800 euro per jaar per student. Soms is het voor de student noodzakelijk om op kamers te gaan voor de studie en in dat geval kijken we wat wij in redelijkheid bij kunnen dragen om dit mogelijk te maken. Tegelijkertijd proberen wij korting te bedingen bij de faculteiten waar ‘onze’ jongeren studeren. Dit heeft de afgelopen jaren geresulteerd in vele honderden euro’s korting.

Veel van de studenten in ons project zijn in de oorlog van 1999 vaderloos geworden. Dit heeft vaak veel effect gehad op de inkomsten van het gezin. Daarnaast zijn verschillende meisjes onderdeel van ons studentenproject; zij komen vaak uit een cultuur waarin het niet gebruikelijk is dat een vrouw gaat studeren.

Studenten Kosovo
Zou u deze studenten willen helpen en ze laten studeren in het jongste land van Europa? Stichting de Brug kent de omstandigheden van de jongeren en hun families. Wij zorgen dat het geld op de goede plek komt. Een eenmalige donatie kunt u via onderstaand formulier heel gemakkelijk overmaken. Wilt u ons maandelijks ondersteunen? Laat het ons weten, zo blijft u op duurzame wijze betrokken bij de studenten. U kunt dan zo nu en dan op de hoogte worden gebracht.

Projectonderdelen van: Sponsor een student in Kosovo


sponsor een student voor een jaar

€ 800,-

Doneren

sponsor een student voor een maand

€ 65,-

Doneren

sponsor reiskosten voor een jaar

€ 300,-

Doneren

sponsor reiskosten voor een maand

€ 25,-

Doneren