Home Page Onze projecten

Myrteza en Viktorija Zejnullahu

 

 

Murteza is geboren in 1958 en Viki in 1961. Myrteza was 17 en Viki was 15 toen hun liefdes verhaal begon. Hun leven samen verloopt al vanaf het begin erg moeilijk, omdat ze uit twee verschillende religieuze culturen komen. Myrteza was Moslim en Viki Katholiek. Vanaf het moment dat ze dit aan hun ouders en familie vertelden zijn ze afgewezen en verstoten. In beide culturen is het niet te accepteren dat ze zouden gaan trouwen met hun verschillende geloofsachtergronden.

Ze zijn door hun families vervloekt en volledig afgesneden, hun leven veranderde in een ware hel. Alleen door hun liefde voor elkaar hebben ze nooit de hoop opgegeven. Het lijden was helaas nog niet genoeg, ondanks een grote kinderwens hebben ze nooit kinderen kunnen krijgen. Ze konden dit verdriet helaas niet delen met hun ouders en familie.

Ondanks veel moeite om een baan te krijgen na de oorlog in 1999, wachten de Zejnullahu’s al 18  jaar op werk. Dit lange wachten heeft een enorme impact op hun leven. Het niet hebben van een woning en baan maakt hun ziek, zwaar depressief en moedeloos.

Afgelopen week zijn ze 47 jaar getrouwd en nog steeds verliefd, maar hun leven ligt in puin! Geen huis, geen kinderen en verstoten van hun complete familie. Hun maandelijkse uitkering is 80 euro waarvan 45 euro is nodig voor Viki’s medicijnen. Stichting de Brug wil dit oudere echtpaar graag helpen met een huurhuis en deze zorg wegnemen zodat er weer licht in hun leven komt.
Een huis huren kost ca. 150 euro per maand, helpt u mee om dit voor elkaar te krijgen? We hebben u nodig om deze lieve mensen weer hoop en liefde te geven.

https://www.debruginternationaal.nl/doneren/1425/huur-voor-een-maand

Projectonderdelen van: Myrteza en Viktorija Zejnullahu


huur voor een maand

Huur voor een maand voor dit stel.

U kunt ook het bedrag naar wens zelf aanpassen als u op dit project klikt.

€ 175,-

Doneren